Presentació a Santiago de Cuba

El casal català de Santiago, Facundo Bacardí Moreau va ser l’escenari de la presentació del llibre, en un acte presentat per Joaquim Miró, descendent del pare de la pàtria i sitgetà José Miró i Argenter, lloctinent del general Maceo, i per les dues historiadores oficials de l’entitat. L’esdeveniment cultural va ser amenitzat per l’esbart dansaire del casal.

Després de les nombroses actuacions dansaires, el casal va oferir així mateix un berenar a tots els assistents a les instal.acions de l’antic col.legi de La Salle, actualment Museu Francesc Prat i Puig en record a l’insigne català fundador de la Universidad de Oriente.

A Cuba existeixen actualment cinc casals catalans en funcionament amb un total de 2.700 socis, malgrat que el Govern cubà només reconeix oficialment el de l’Havana. L’any 2008, encara viuen a Cuba 93 persones nascudes a Catalunya, amb un promig d’edat de 78 anys. El Govern espanyol reconeix, de moment, la ciutadania als nascuts a Espanya i als seus fills, malgrat que existeix una llei en preparació per reconèixer els seus néts.

Etiquetas: