Guia de la Ruta Puig i Cadafalch

guia_picLa guia va ser editada per l’IMPU, Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida, amb motiu de l’any temàtic dedicat a Josep Puig i Cadafalch al 2001.

Es pot adquirir al Centre d’Informació del Modernisme, les oficines del qual estan ubicades a la Càtedra Gaudí (Av. de Pedralbes 7) i als baixos de la casa Amatller (Passeig de Gràcia 41).

Consta d’un pròleg de Montserrat Blanch, comissària de l’any Puig i cadafalch. Dibuixa un ampli recorregut per totes les localitats on encara es poden visitar els edificis construïts o rehabilitats per Puig i Cadafalch com a arquitecte, des de Barcelona, fins a Mataró, Argentona, Sant Sadurní d’Anoia, la muntanya de Montserrat i Lloret de Mar.

No es deixa de banda l’activitat de l’arquitecte com a arqueòleg i restaurador, i també s’incorpora una ruta per Terrassa, Empúries-L’Escala i Sant Joan de les Abadesses.

Tenint en compte la singularitat del personatge quant a les seves múltiples i intenses dedicacions, s’ofereix també una biografia per comprendre les seves altres facetes com a polític i acadèmic.

Finalment els annexes ofereixen una completa cronologia de les seves obres i actuacions polítiques, i una llista indispensable dels seus edificis malauradament enderrocats, alguns d’ells d’importància històrica com el famós Bar Torino, l’Hotel Términus o les cases Trinxet i Llorach.