Compendi de rutes literàries catalanes de l’Institut Ramon Llull per a la Fira de Frankfurt 2007

Amb motiu de la Fira del Llibre de Frankfurt, l’Institut Ramon Llull ha editat, en col·laboració amb Turisme de Catalunya, i amb data d’abril 2007, una interessant publicació en alemany que aglutina onze rutes literàries pels països catalans.

A mi em correspon la redacció de la ruta 5 -Costa Daurada und Terres de l’Ebre, mentre que les rutes urbanes per Barcelona (1 i 2) han anat a càrrec de Ramon Balasch; les Rutes 3 (Maresme i Catalunya Central) i 6 (Die Pyrenäen) són obra d’Eugeni Casanova; la 4 (Costa Brava und Girona) de Daniel Romaní; la Ruta 8 ( Die Balearischen Inseln) és obra d’Antoni Pons, i la 7 (Das Land València) ha anat a càrrec d’Alexandre Bataller, Carme Narbon, Toni Espí i Cardona, Isidre Crespo i Redondo, i Tomàs Llopis.

La coordinació editorial ha anat per compte de Clipmèdia Comunicació-CapSúnion, SL.

Per ampliar informació cliqueu: http://www.llull.cat
Portada
L’IRL edita la publicació “Literarische Routen der katalanischen kultur”

Barcelona
20/ 04/ 2007

L’Institut Ramon Llull ha editat, amb la col·laboració de Turisme de Catalunya, la publicació “Literarische Routen der katalanischen Kultur” (Rutes Literàries de la Cultura Catalana) un tast per 8 rutes del territori de parla catalana que segueixen les petjades d’autors i autores de la literatura catalana de tots els temps, des de Ramon Llull fins a alguns dels escriptors contemporanis. Les rutes són una manera de recórrer el paisatge, les tradicions o la gastronomia tenint la literatura com a guia. Aquesta iniciativa forma part de les activitats del programa de La Cultura Catalana Convidada d’Honor a la Fira del Llibre de Frankfurt.
El primer pas per donar a conèixer “Literarische Routen der katalanischen Kultur” es produirà dilluns en el marc de la Diada de Sant Jordi, Dia Mundial del Llibre, amb dues accions: la presentació en un acte a Frankfurt per part de Turisme de Catalunya i el repartiment als passatgers dels quatre vols de la companyia Clickair que viatgin a Alemanya aquest dia. Aquesta actuació es produeix en el marc del conveni de col·laboració signat recentment entre l’IRL i Clickair.

Visita d’editors internacionals
Paral·lelament, i coincidint amb la gran festa de les lletres catalanes, l’IRL ha convidat un grup d’editors internacionals que visitaran diverses editorials i s’entrevistaran amb agents literaris, crítics i professors de literatura.

Els deu editors, que arribaran diumenge, representen les editorials Shangai 99 (Xina), Harcourt Brace (Estats Units), Faber and Faber (Regne Unit), Janis Roze Publishers (Letònia), Frankfurter Verlagsanstalt i SchirmerGraf Verlag (Alemanya), Garamond (Txèquia), Rizzoli (Itàlia), Impala (Sud-àfrica) i Yatra Books (Índia).

Dilluns, Diada de Sant Jordi, passejaran pels carrers de Barcelona on s’instal·lin les parades de llibres i roses, i també faran una ruta per algunes llibreries. A més, participaran en una trobada amb crítics i professors de literatura catalana, i en una sessió informativa sobre el programa de subvencions a la traducció que concedeix l’Institut Ramon Llull.

Dimarts i dimecres, els editors estrangers es reuniran amb agents literaris i editorials a Barcelona, per tal de conèixer literatura catalana clàssica i contemporània. D’entre les editorials que s’han interessat en el programa hi ha RBA, Quaderns Crema, Pagès, Grup 62, La Campana, i agents literaris com Carmen Balcells, Sílvia Bastos, Antònia Kerrigan, MB, Mercedes Casanovas i Üte Körner.

Aquesta és la cinquena estada d’editors estrangers que organitza l’IRL per tal de promoure la cultura catalana com a convidada d’honor a Frankfurt 2007.

rutesalemany