ACISI- Cicle de Xerrades Interculturals. 2006

nenaLa Riquesa de la Interculturalitat i el valor del mestissatge és un cicle de xerrades organitzat per ACISI de Barcelona www.acisi.org dirigit per Flora Royo, experta en temes d’interculturalitat.

La xerrada dedicada a Cuba i Catalunya es va realitzar el 15 de febrer del 2006 a les 19h. als locals d’ACISI, Aragó 281, 2n 2ª (xamfrà Pau Clarís).

Des dels temps de l’antiga colònia, l’intercanvi humà i cultural entre Catalunya i Cuba ha estat abundant i constant. Fins al punt que moviments cabdals com el Modernisme, la Renaixença o la Revolució Industrial catalana no haurien estat possibles sense el fenòmen indià pel mig i la consegüent exportació de capitals econòmics i culturals des de l’Havana a Barcelona. Avui Cuba ja no és colònia sinó un país amic, i l’intercanvi continua enriquint-nos mútuament: la Gran de les Antilles exporta a Catalunya la seva música, bon cinema i un gran potencial humà. Catalunya es mostra amatent a les necessitats de l’illa.

 

Van col·laborar a organitzar la vetllada el grup d’havaneres Blau Mediterrà de Badalona www.havaneres.org/blaumediterra, la repostera cubana Lisa de “El gallo de la sabrosita”, de Sant Adrià del Besós, www.rimapan.com i (93.278.03.02), Victòria Gràcia a la part tècnica audiovisualwww.wwmusic.org,  Flora Royo, Xavier Vallvé i Mercè per part d’ACISI i els ponents Roberto Hernández Traba, radiofonista a Radio Gladys Palmera, la radio cubana de Barcelona; i Tate Cabré, autora del llibre Catalunya a Cuba, un amor que fa història.

Resum de l’acte al blog de l’Albert de La Hoz http://albertdelahoz.blogspot.com/ amb data 17.02.2006

organització de les xerrades: merce@gabinet.com. 93.215.39.87

icona_ppt

Descarregar inici de la presentació en power point (triga una mica)

 

 

 

 

 

 

Etiquetas: